background

Rabu, 31 Ogos 2011

Raya+my birthday celebration+Ilie birthday = Mantoppp!!!

Selamat hari Raya ketiga untuk semua...
Amacam raya anda semua? hebat?
Saya biasa-biasa saja. (tak larat nak makan banyak-banyak)

Entry lepas saya dah uar-uarkan hari lahir saya jatuh sama hari dengan 1 syawal.
dan ada seorang lagi blogger comel iaitu Elie Lily
yang tarikh lahirnya jatuh pada 31 Ogos. Hari kemerdekaan negara kita tu... dan juga persamaan dengan 2 syawal. BEST KAN? kami berdua rasa beruntung giler tahun ni. Mahunya tidak, saya dilahirkan pada tarikh diambang merdeka dan dia dilahirkan pada tarikh kemerdekaan ditetapkan. dan tahun ini, dapat lagi satu pangkat anak bulan syawal. huhuhu. 1 syawal dan 2 syawal adalah hari kami (hari orang lain jugek. perasan kejap. hehe)
Apa-apa pun kami berdua sangat bertuah. Syukur padamu Illahi... =)

Birthday Girls

 Time muda-muda dulu (semester 1)
Ketika ini kami berdua baru 18 tahun.


ahaaahaa... terkenang kenangan dahulu...
kini masanya kami mengukir kenangan baru di usia baru.


Anak-anak Merdeka yg berwawasan. (ececehhh)
sanggup berbakti demi negara yang tercinta.
mmuaahhh...


Muka Gangster betul dR.Love nehh... ce tgok Elie... suwettt jer... 
adehh...smpai skrang camtu.. hahaha...

Hadiah dari mak dan abah sempena birthday dr.Love.
Kek coklat. huwarghhhh....best2!!!'
Biarpon simple namun ia sgt bermakna.
tq mummy, tq daddy.

Selamat hari lahir bagi semua insan yang bertarikh lahirkan pada hari ini pada 1 September persamaan 3 syawal. Tahniah2!!. hehehe.

Isnin, 29 Ogos 2011

Hai angka 2... byebye angka 1 =)

Assalamualaikum...
Untungnya nasib tahun 2011.
Hari jadiku diambang kemerdekaan.
Disambut juga persamaan 1 Syawal...
Moga hidup diberkati tuhan....

Syukur nikmat tuhan... Alhamdulillah sehingga ke hari ini masih diberi peluang untuk bernafas di bumi Allah.
Di lahirkan pada tanggal 30 ogos 1991 jam 11.45 malam
Bayi diambang merdeka yang disambut di Hospital Daerah Taiping,Perak
Nama diberi Siti NurFatin Atika bt Suhaimi
yang membawa maksud : Cahaya kecantikkan serta keberanian
Nama kedua diberi iaitu Danea'lla.
Yang diberi maksud : Ketulusan diraja.
Nama Komersial digabungkan menjadi Fatin Danea
Nama sebagai blogger pula Dr.Love.

Sangat bersyukur dapat berdiri di dunia ini sejak lahir hinggalah usia 20tahun ini.
apa sudah tua? 20 tahun tu angka tua kah? heee... tidaklah. makin menginjak usia, makin mencapai simbol kematangan... Jangan risau apabila usia meningkat. banyak yg kita dapat.
Di usia yang baru ini, saya mengharapkan segalanya berjalan dengan lancar dan diberi pulangan yang baik.
Saya juga harap tiada lagi aksi-aksi kebudak2an selepas ini. Di usia sebegini harus mempelajari erti kehidupan yang sebenar. sebabnya mungkin lagi 3 atau 5 tahun dari sekarang rezeki saya berumah tangga. Alam rumah tangga dan alam kerjaya yang dikatakan paling mencabar oleh ibu saya. jadi untuk ke arah itu saya perlu banyak belajar dan mengkaji tentang hakisan sebuah kehidupan. Moga Allah memberi petunjuk.
Say Hi to number 2 and bye-bye to number 1. hehehehe

Psssttt : Untungnya tahun ni sambut birthday pada hari raya pertama. Mak buat seprais beli kek birthday.

Rabu, 24 Ogos 2011

Allah Ya Rahman Ya Rahim

Ya Allah... Permudahkanlah urusanku...
Ya Allah...Tamatkanlah persengketaan antara sesama umat islam...
Ya Allah... hapuskanlah jiwa-jiwa yang memberontak...
Ya Allah... tamatkanlah rasa sifat dengki mendengki sesama umat islam...
Ya Allah... peliharalah mereka yang masih sesat diatas jalanMU
Aminn ya Rabbil Alamin.

Selasa, 23 Ogos 2011

Wordless Wednesday


Kringgg!!! Kringgg!!!! Kringggg!!!! alarm tak berbunyi...

23 Ogos 2011
Assalamualaikum
Hari ini hari selasa.
Pagi ni ada kelas Ayah Agi je.
Kelas Cik Maszalida tak der.
Hari ini saya lambat pergi kelas.
Bukan sengaja.
Tetapi alarm tak berbunyi.
Pasalnya saya tak set alarm untuk ke kelas.
Aku set alarm untuk bangun sahur jer.
Memang salah saya..
Memang betul kita kena indipendent sendiri.
Diri kita, kita sendiri uruslah.
Set lah alarm kan?
Ape la aku ni. Terlupa.
Mungkin aku penat akibat tidak tidur.
kalau aku bagitau pon mana ada orang peduli.
Sebab tu aku terbabas untuk ke kelas.
Aduhh ruginya.
Aku pegi jugak walaupun lambat.
TETAPI, rasanya tak ada salah kan kalau ada manusia-manusia yang tolong kejut.
Tak rugi apa pun.
Dapat pahala lagi ada.
Tapi what to do?
Dah nasib badan.

Terima Kasih Manusia.
Aman makmur Malaysia kita dengan adanya
rakyat-rakyat sebegini.
Saling tidak tolong menolong.
Memang amalan yang mulia.
Moga Allah merahmati kamu, manusia.
Selamat Hari Raya maaf Zahir Batin
Maaf segala salah silap.
Kalau taknak maafkan dan nak bongkak jugak...
Terserahlah...

Ahad, 21 Ogos 2011

I Love Allah

+++++++++++███████████████████++++++++++++
++++++++++++++++++██████++++++++++++++++++
++++++++++++++++++██████++++++++++++++++++
++++++++++++++++++██████++++++++++++++++++
++++++++++++++++++██████++++++++++++++++++
++++++++++++++++++██████++++++++++++++++++
++++++++++++++++++██████++++++++++++++++++
++++++++++++++++++██████++++++++++++++++++
++++++++++++++++++██████++++++++++++++++++
++++++++++++++++++██████++++++++++++++++++
++++++++++++++++++██████++++++++++++++++++
++++++++++++++++++██████++++++++++++++++++
++++++++++++++++++██████++++++++++++++++++
++++++++++++++++++██████++++++++++++++++++
++++++++++++++++++██████++++++++++++++++++
++++++++++++++++++██████++++++++++++++++++
++++++++++++++++++██████++++++++++++++++++
++++++++++++++++██████████++++++++++++++++
++++++++++█████████████████████+++++++++++
.
+++++++███████++++++++++++++++++++++++++++
+++++███+++██████+++++++++++████████++++++
++++██+++██████████++++++████++++++███++++
+++██++█████████████++++███+++█████████+++
++██++███████████████++██++█████████████++
++█++██████████████████+++███████████████+
+██+██████████████████++█████████████████+
+██+██████████████████+██████████████████+
+█+██████████████████++███████████████████
++███████████████████████████████████████+
++███████████████████████████████████████+
++++████████████████████████████████████++
++++███████████████████████████████████+++
+++++█████████████████████████████████++++
++++++████████████████████████████████++++
++++++███████████████████████████████+++++
+++++++█████████████████████████████++++++
++++++++██████████████████████████++++++++
+++++++++████████████████████████+++++++++
+++++++++++█████████████████████++++++++++
++++++++++++███████████████████+++++++++++
++++++++++++++███████████████+++++++++++++
++++++++++++++++███████████+++++++++++++++
+++++++++++++++++████████+++++++++++++++++
+++++++++++++++++++████+++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++██++++++++++++++++++++
.
++++++++++++++++++++++█+++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++██++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++██++++++++++++++++++
++++++++++++++█++++++++++++++++++++██+++++
++++++++++++████++++█+█++█++++++███+++++++
+++++++++++████++++██+█++█++++███++██+++++
+++++++++++██+++++++██████++███++++██+++++
++++++++███++++++++++█++█+++++++++++██++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++███+++
++++++++++++++++++++++█++++++++█++++██+█++
++++++++++++███++++++██+++++++███++++█+██+
+++++++++++████+++++++█+++++++████+++█++++
+++█++++++██++█+++++++██+++++++█+██++█++++
++█++++++██++██+++++++██+++++++██+█++██+++
++█+++++██+++█++++++++██+++++++██+█++██+++
++██+++██+++██++++++++██++++++++██+++██+++
++███████+++██++++++++██++++++++██+++██+++
+++████+++++█+++++++++██++++++++██+++██+++
++++++++++++██++++++++██+++++++++█+++██+++
++++++++++++███+++++++███+++++++██+++█++++
++++++++++++███████████████++++███+++█++++
+++++++++++++█████████++█████████+++++++

Sabtu, 20 Ogos 2011

Send Your heart To Me - Credit slide theme song

Assalamualaikum...
Salam sejahtera semua....
Dengan sukacitanya saya sudahpon publish credit theme song short film saya.
anda-anda semua boleh lihat dilaman sesawang Youtube.
Taip "Send Your Heart To Me - Credit theme song"
InsyaAllah, dengan izin tuhan saya akan publishkan trailernya pula.
dan short film ini akan ditayangkan pada minggu screening di studio Pancha Delima Uitm Shah Alam, Kampus Puncak Perdana. Kepada yg tidak berada di kampus puncak perdana, jangan risau. Saya akan publishkan di Youtube dan dalam blog Comel kapcai saya ni..

video

Sila tonton. Komen2lah

Selasa, 16 Ogos 2011

wordless wednesday


Miss them so much!

Isnin, 15 Ogos 2011

Mood nak berkarya

Assalamualaikum...
Apa khabar kalian semua?
Moga kalian semua sihat hendaknya.
Sejak akhir-akhir ni, Dr.Love punya mood untuk berblogging a little bit off.
Mungkin sebab tak cukup rehat dan tengah fikirkan assignment yang perlu dilangsaikan.
Tapi yang pastinya, mood untuk Berkarya (novel) sudah datang!!! yeyeahhh!!!!


Khamis, 11 Ogos 2011

Poster of 'Send Your Heart To Me' is released!

Assalamualaikum. Apa khabar para blogger sekalian?
Hah... Semalam baru tunjuk first poster yg baru released.
Hari ini Dr.Love nk tunjuk poster2 yang telah pun siap. Poster 
individu dan poster full production.Sebelum kita 
scroll ke bawah untuk melihat poster, Dr.Love akan selitkan sinopsis 
filem pendek 'Send Your Heart To Me'.

Sinopsis : 
'Send Your Heart to Me' adalah sebuah kisah romantik komedi yang digarap oleh saya sendiri. ia mengisahkan seorang gadis istimewa yang cantik namun mempunyai kecacatan di mata yakni, Juling. gadis tersebut adalah Dellina Olsons yang berasal dari Sabah. Dellina mempunyai 2 orang sahabat yang memahami dirinya dan menerima dia seadanya iaitu Anna dan Moon. Pada suatu hari, Dell terlanggar seorang jejaka kacak yang turut mempunyai kecacatan di kaki yakni tempang. Dia adalah Leo Edwin Lazzaro yang berasal dari keluarga yang berada. Namun kecacatan Leo membuatkan dirinya masih belum berpunya biarpun dia ada rupa dan berpengaruh. Rakan-rakan Leo dan juga merangkap kepada kekasih Anna dan Moon senantiasa bersamanya iaitu Emil dan Noah. Dell jatuh cinta pada Leo dan dia yakin dengan pilihannya namun Leo masih degil untuk menanti cinta Putri Alya yang sudahpun menjadi kepunyaan Fizzy si gangster yang juga berpengaruh serta menjadi gilaan semua gadis2. Leo sering diancam oleh Fizzy namun Leo masih berdegil biarpun Putri Alya mencaci dirinya. Dell tetap sabar menanti Leo. Putri ALya pula mulai goyah melihat keperihatinan Dell pada Leo. dan berlakulah beberapa adegan yang tidak disangka. Adakah harapan Dell cuma tinggal harapan? Apakah tindakan Fizzy seterusnya untuk memelihara hubungannya daripada diganggu oleh Leo? Apakah reaksi Putri Alya apabila dirinya tidak lagi dikejar Leo? dan siapakah pilihan muktamad Leo untuk menjadi kekasihnya?
semuanya terjawab dalam 'Send Your Heart to Me'.

Poster 'Send Your Heart To Me'

 Watak Utama : Farahanis sebagai Dellina Olsons

 Leo Huzair sebagai Leo Edwin Lazzaro

 Elie Fazrin sebagai Putri Alya

 Danial sebagai Fizzy

 Full poster of 'send your heart to me'
(ada gaya macam pelakon terkenal tak?)
sepadan tau diorang ni.

 Izzati sebagai Anna bersama couplenya Esman sebagai Emil

 Fatini sebagai Moon bersama couplenya Ariff sebagai Noah

Ini dia penyeri dalam short film ini.
geng2 the couple dan juga rakan sekelas kepada Leo, Emil dan Noah.
comel kan diorang?

Haa... jangan lupa nantikan short film dr.Love yg sedang diedit oleh Iqram Mianji.
InsyaAllah, pasti dr.Love akan siarkan disini untuk melihat bidaan dari anda.

sekian disini saja, 
Salam Ramadhan.

Rabu, 10 Ogos 2011

Send Your Heart to Me


The first poster released!
First of all, i would like to say i'm sorry because, abondoning this blog for a long time.
It happens because of i have timeless to spend for blogging.
but now, i already available to update the new story.
Why i have timeless period for blogging? it is because, i full fill my wish to directed my first short film,
'Send Your Heart to Me'
and for the first time i carried ROMCOM genre in my masterpiece.
Nevermind, at least i tried. Right?
Actually, i have a bunch of pictures to share here, but, because of my slowest broadband working,
i think maybe next time i let all of you see our photoshoot. 
Anyway, how about the first poster? it is cool or... cold? hehehe.
Whatever it is i'm done with my first born 'baby'. yeahhh! feel like i already finished cooking
something delicious. hehehe. wait for us in Pancha Delima. InsyaAllah.
to all my crew and talent, i love you guys!
And thank you so much! xoxo!
to my cameraman, Iqram Mianji, you so cute.
and i am glad to meet you.
you such a good friend.
to Farhan@Ichiro Kunasagi, and Ariff Ahmad nice to meet you.
we will work together again. InsyaAllah.

Wassalam~