background

Isnin, 3 Oktober 2011

Recap 2 tahun setengah punya cerita (Semester 1)

Assalamualaikum...
Lama tak hapdetkan?
Maklumlah, mood bercuti. jadi jari pun nak bercuti jugak dari menaip.
Sebelum balik cuti ni dok gigih menaip assignment sampai lenguh jari.

Alright, entry kali ini terus terang Dr.Love nk habaq, mungkin sgat berterus terang dan sakit hati.
Tapi Dr.Love ttap nk bagitaw kt hampa semua mengenai apa yang terjadi selama Dr.Love menjalani kehidupan sebagai pelajar diploma di UiTm Shah Alam, Kampus Puncak Perdana...
Sebelum raya dulu budak2 kelas Dr.Love ada buat conversation luahan perasaan. But, secara jujurnya, Dr.Love boleh nampak conversation itu dirancang untuk diadakan adalah untuk mengHANTAM rakan mereka yg mulai berubah fiil yakni Hary Harith atau lebeh dikenali sebagai my Love. tak taulah betul atau tidak apa yg Dr.love duga, tpi kalau anda berada dihari kejadian, mungkin anda turut nmpk apa yg saya nmpak. Niat mereka baik, but salah cara. sebabnya, mereka tidak selidik dahulu apa mood member tu pada hari tersebut. Rasa kesal pun ada. sebab akibat dari conversation tersebut, sgt berat dugaan yg menimpa sidia, family sidia dan juga pada diri dr.Love sendiri. Rasa nk marah tu mmg ada, tapi cuba jawap, kalo 14 lawan seorang sape menang? haaa...mengapa 15 orang je? kata 19. lagi 5 tu ape kes? ha, lagi 5 tu dikalangan kitorang ler. ada kisahnya, mungkin xperlu di detailkan sebab malas nk taip bende2 annoying macam tu. bukannya Dr.Love nk tulis dalam blog je brani, tpi haritu masa conversation Dr.Love xde peluang nk cakap bnyak. Bila cakap je mesti ada yg cantas atau menyampuk. pantang betul time aku nk cakap org memotong. last-last haku diam aje la. padahal diorang yg nk sgt taw. tapi kan, kalau hari tersebut aku bersuara, mesti ada yg membenci aku sekarang. sebab manusia ni pelik, hal KEBENARAN susah betul mereka nk telan dan ambil sebab pahit kononnya. tetapi kalau hal PENIPUAN  manusia sgt suka kerana ia sangat manis buat mereka. nak tau kenapa saya cakap mcam ni? sebabnya, ada yg tulis kt facebook "aku menyampah dgn si penipu ni. lepas ni aku dah xnk percaya kau dah" masalahnya sekarang dik nun oiii, kau yg payah nk dgar kebenaran. bila kau dpat tau org tu ckap belakang, kau mula berang. pokok pangkalnya salah kau jugak. bila dia menipu kau tersenyum bangga. apalah! siot je. hahaha. sekarang sudah faham? hahahaha. ada si polan ni cakap kt Dr.Love, "aku pntang pada si pembohong!" tetapi apabila org puji atau cakap apa2 pada dia (sah2 dan terang2an xbenar) dia bukan main lagi tersengih smpai xigt dunia. tapi bila Dr.Love menidakkannya dia tuduh Dr.Love penipu dan dengki. sekarang siapa cakap benar, siapa cakap bohong? aduiii kawan, tolonglah faham... aku xnak kau terus perasan. hakikatnya belakang kau orang dok mengata kau. Tapi apa boleh buat, ada je yg nk ckap Dr.Love menipu la, cakap xbetul lah. nk penjelasanlah. sebenarnya xde apa nk jelaskan. kalau korang anggap selama ni saya menipu, terpulang. saya sendiri konfius samada yg mana benar dan tipu. mungkin anda juga bnyk menipu saya selama ni. jadi seri satu samalah. xperlu ungkit.okay?
ok2 sory, ter'emo' pulak kan. maap,maap,maap bak kata sicomel Elie. baiklah kita ke sesi yg sepatutnya ya. sesi mengimbas kembali. dalam sesi kali ni semuanya saya cakap betul okey. jgn nk kata saya menipu, riak or whatsoever. kalo anda xdpt menerima, mknanya anda suka pada penipuan. so, terpulang. let's enjoy ye kawan-kawan.

Recap session

Semester 1

Lately ramai kawan-kawan Dr.Love post entry perpisahan dan kisah sedih-sedih xmau berpisah kononnya. Jadi Dr.Love pun post jugaklah. tapi bukan kes perpisahan je, sume kes Dr.Love ceritakan. Kalau brminat ikutinya dari semester 1 sehingga semester 5 okey? cool. jom layan gmbar2 ketika di semester 1.



Ketika mengangkat sumpah as new student UiTM di kampus Puncak Alam.
Ketika ini Dr.Love masih lagi diri Dr.Love yang xbnyak bercakap. Tak ramai kawan.
Dan Dr.Love mula menyelidik kawan-kawan kelas punya sifat selepas
dari hari kejadian. hehehe. mcam detektif pulak.

My ex-roomate yg manja dan penakut orangnya.
 Nadnad (oh ya, saya yg bgi gelaran ini padanya. smpai skrg org pggil dya Nadnad)
Nadnad adalah bestfren use-to-be la. tpi mlangnya it never happen.
wahh! perasannya aku menanam harapan. 
Ia hnya terjadi seketika saja. 
Aku ni jenis cepat sayang orang. tetambah comel cmni.


Rakan-rakan yang turut bersama ketika hari kejadian.
Yana, Mai dan Elie.
Yana ketika ini masih free hair. Dan dia sudah mula rapat dengan 
roomatenya Elie. mereka ni classmate aku.
Mai adalah housemate aku.

 My ex-housemate ketika semester 1.
Ini baru sikit. yang selebihnya mana pegi. Masa ini aku ingatkan mereka
ini akan kekal menjadi housemate aku smpai akhir.
Rupanya tidak. pada penghujung semester, Mai telah menghantar mesej pada aku
untuk keluar dan cari rumah lain kerna dia nak
stay dgan classmate dia saja. sadis kan? aku simpan lagi mesej Mai tu. 
Awal semester 2 aku terkejut apabila 2 classmateku menjadi housemate mereka.
Katanya hanya budak kelas dia. jadi apa kes?
Apa salahku dan cassy?
Nevermind. aku redha dan tidak berdendam.

 my classmate. muka budak2 lgi. mklumlah, fresh lagi dari form 5
masa ni sumenye kontrol sifat sebenar. hahaha. masa ni aku tak tau Alyssa on/off pkai tudung
jadi bila tiba2 aku tgok DP facebook dia free hair aku jadi
terkezut dan dungu jap. hahaha. lpas kwn2 bgitahu baru aku normal balik.
She's nice when bertudung. Adakah anda nmpak kmi semua
bakal menjadi classmate yg baik?
hahahaha.... yes/no.

Perbarisan Saf. Juara beb. bersama 'bakal' komander Ecah ketika itu.
Aku masuk perbarisan ni sebab nk tau mcm mana perbarisan UiTM. haha

Malam induksi senior. apa dah jadi nehhh...hahaha.
Masa ni aku blurr.. sebab kena menari rap. gilo kau dgn saiz cenggini.

grup 4. geng2 dalam grup.


Photoshoot kelas buat pertama kali.
Semuanya buat muke suci... hahaha...
(tapi mungkin ketika ini aku dah dpt tau sifat mereka bgaimana
that's why aku bnyk diam dlm kelas. huhu. suprise2. 
mesti ada yg kata aku ni perasan bgus kan?
hello, i'm not. cuma kasitau kebenaran. Tuhan yg maha tau segalanya. )
Sebenarnya masa ni aku malas nk gi photoshoot.
tapi oleh sebab Mai paksa dan tolong make up kan aku, jadi aku dtg jugak.
Dan aku xsuka kene tgkap gmbar.
Cassy turut menyatakan dia xnk dtang. tapi Shah dah pksa, dia dtang juga.


Ini adalah kisah disebalik Semester 1. ada lagi. tapi macam taknak cerita. hahaha... rasanya ini pun dah cukup buat orang yg baca mengatakan aku annoying dan melebih2. kan? tapi ini hakikatnya beb. ini hakikatnya. dalam semester 1 ni, dalam 100% hanya 30% je aku happy. lagi 70% aku sedih dan pendam semuanya dalam hati. Bukan aku xnak share dengan orang, tapi pada siapa aku nak share? jadi sendiri hadapi sendiri simpan. tol tak? weee... okay bersambung dengan Semester 2 pulak nnti okey... Daaa...
Wassalam.


9 ulasan:

EYENUN NAZIRAH berkata...

keinginan utk masuk ke universiti makin meluap2 tau..ainun xsbr lah..wlpon mcm2 yg dr love cite ada kisah sdh n gumbira..tp semua tu kita harus harungi jugak..insyaAllah semuanya akn ok..

Elie Lily berkata...

semester 1 saja banyak kenangan! :)

Doktor Love berkata...

Ainun : masuk saja. setiap orang, lain dugaannya. don't worry. cekal. ingat apa sebab utama nk masuk kesitu

Elie : betul tu elie. wlaupun bnyk dugaan, tpi asenyer mase part 1 lah kita paling together satu kelas. xpernah miss makan bersama.

Leo "Ricky" Huzair berkata...

Tahniah....

u are a good product

Doktor Love berkata...

Abg Leo : firstly, thank you. tapi kenapa ye? atin rasa mesti rmai yg bengang kt atin sebab uat entry mcm ni... anyway, atin rasa dah masanya untuk terus terang.

Leo "Ricky" Huzair berkata...

1st. u x dismiss or men'dismiss' kn diri...

2nd, u survive thru all the hatred n keep on going..most people would just withdraw.

3rd. u keep to ur promises to someone.

sekali lagi tahniah.

Hal bengang tuh, biase la...
Diorg bengang ngn Atin n Atin x boleh bengang ngn diorg? atau sebaliknya?

Yg penting fokus utk mase yg akan dtg, try neutralize everything...

Korang semua blum cukup dewase, masih ade ruang...jgn khuatir. :)

Doktor Love berkata...

Tq... =D

mysara ramlan berkata...

Dah ditakdirkan elie dan yana menjadi jadir one of my housemate. and alhamdulillah...kami gembira bersama selama 2 setengah tahun. =)

Doktor Love berkata...

iya...mai... kan saya udah ktakan sya okey2 aja. ini hnyalah recap story. so, hopefully xada serong2 meaning from u, okey bebeh..hik2...
sincerely from me.
pssttt : moga kau dapat job yg kau nntikan tu. Amin...