background

Ahad, 10 April 2011

Teater Muzikal kampung Baru by Madzlan Abet

 Assalamualaikum kepada semua blogger.



Malam ni dr.love nk post tntang teater la pulak.
korang rajin x tgok teater?  dr.love pun sejak 2 menjak ni je.
dr.love bersama sekumpulan plajar uitm puncak perdana merajinkan
diri untuk menonton teater yang bertajuk Muzikal Kampung Baru.
Karya  ni asalnya karya Hatta Azad Khan.
Sebelum tu saya nk minta maaf  dulu sbb mgkin komen saya pedas tapi
bukankah kita (dari bidang seni) sudah sedia maklum dgn kritikan
penonton.saya tau saya pun xmengarah filem n teater lg,
bukan kerana saya malas,takut atau xminat,cuma
saya masih tercari2 dimana team krew yg kuat.malangnya
hampehh.semua nak jadi pelakon n diva je.ooppsss.
berbalik pada teater muzikal kampung baru.
cerita ni totally xbest. peleraiannya kabur,
klimaksnya xde kesudahan.muzikalnya juga xberkesan.
perlu digilap lagi.. propsnya sgt2 simple. tetapi, pelakonnya....
perghhh! bersepah. serabut. maaf ya. saya perlu berterus terang.
saya rasa sangat rugi membayar tiket rm10 untuk teater ni.
dah lah tengah xde duit. tapi saya pergi juga untuk bg sokongan.
saya ingat lpas tgok teater saya akan rasa rm10 tu berbaloi.
rupanya tidak!.rugi! bukan saya saja yang komen rugi tgok teater ni,
ada lagi beberapa rakan turut beri komen tak puas hati. jika skrip ini digubah semula
saya rasa ia berpotensi memuaskan hati penonton. saya
sempat jenguk seat penonton belakang(org yg berpangkat)
saya dpat lihat jelas wajah tidak puas mereka. maaf jika saya terlampau berterus terang.
pertama kali temgok teater saya rasa sgt rugi membayarnya.
tentang pelakon pula saya rasa ada sekumpulan pelakon tidak perlu dan
patut dibuang. diorang mcm menyemak.xde fungsi.dah tu over la pulak
padahal mereka cuma buat gaya saja. aduhhh...nak cakap lepas lgi saya takut
nnti saya akan bermasam muka dengan beberapa pihak pulak. niat saya cuma komen.
antara pelakon2 teater ini adalah rakan sekelas saya. tapi saya tegur untuk kebaikan
biarpun ini bukan tugas mereka. mereka cuma ikut kehendak pengarah.
Apa-apapun saya ucapkan tahniah saya harap lepas ni saya tak rasa rugi untuk
tonton teater lagi. mungkin ini cara orang berteater.
bak kata orang,"lain orang lain caranya". hopefully korang suksess untuk teater seterusnya.
Dr.Love cuma kasi review komen je. mungkin ada pihak lain rasa
teater ni menarik mengikut seleranya. pandangan orang berlainan.
Anyway, good job. tahniah to Azizi Dain and Shah Aidin
Sekali lagi minta maaf atas komen ini 
saya harap orang-orang seni ni open minded.
kitakan TEKA!

Wassalam.

1 ulasan:

little cart00n berkata...

bangga dengan kawan2 yg turut berlakon dalam KG BARU! :)